KONTAKT PSYKOLOG og supervisor NINA DAM - PÅ BORNHOLM
Psykolog Nina Dam – Bornholm
Mobil: 30 11 33 91
Email: psykolog@ninadam.net
www.psykologpraksisbornholm.dk
Psykolog konsulentfunktion på Bornholm – Supervision, kurser og ledelsescoaching
Jeg pendler til min fødeø ved behov for som konsulent at passe psykologfaglige opgaver på øen, som primært drejer sig om supervisions- og undervisnings-opgaver, samt arbejdsrelaterede problemstillinger som feks. Arbejdsstress, omsorgsgivertræthed samt ledelsescoaching.
Min hovedpraksis er på Vesterbro i København, hvor jeg har klienter og samtaleforløb. Jeg tilbyder også online video-konsultationer.
På Bornholm tilbyder jeg følgende psykolog-konsulent-ydelser på hele øen:
- Supervision (individuel og i gruppe)
- Undervisning og kurser (Mindful Self-Compassion)
- Arbejdsrelaterede problemstillinger f.eks. ledelsescoaching
Læs mere på www.psykologpraksisbornholm.dk eller kontakt mig på psykolog@ninadam.net for at høre mere og få et tilbud på supervision, kurser eller coaching.
Autoriseret Psykolog, Specialist og Supervisor i Psykoterapi og Klinisk Psykologi
Psykolog og godkendt Specialist og Supervisor i Psykoterapi og Klinisk Psykologi
Jeg er autoriseret psykolog og godkendt Specialist og Supervisor i Psykoterapi og Klinisk Psykologi med mere end 20 års erfaring med supervision og undervisning, samt psykoterapi.
Jeg arbejder med og er specialiseret i de nyeste tilgange inden for Kognitiv Adfærdsterapi, med særlig fokus på Compassion-Focused-Therapy (CFT), Mindful Self-Compassion (MSC), og inddrager elementer fra Internal Family System (IFS) og Acceptance-and-Commitment Therapy (ACT). Inden for disse metodiske retninger arbejdes der med accept, mindfulness og livsværdier, ligesom der fokuseres på at træne og kultivere evnen til selvomsorg, selv-medfølelse og selv-beroligelse.
Bliv skarpere, forebyg udbrændthed og omsorgsgivertræthed med supervision
Supervision kan benyttes, hvis du ønsker faglig udvikling eller oplever problemstillinger i forbindelse med dit arbejde, som du gerne vil have hjælp til. Når man bliver superviseret, kan man sige, at man lader en mere erfaren fagperson kigge sig over skulderen. Altid i et trygt og respektfuldt rum, hvor du føler dig bekræftet i dine kompetencer og hjulpet videre, hvis du har udfordringer.
Supervisionen kan også have fokus på at arbejde med personligt udviklingsarbejde ift. forebygge og behandle professionel empati- og omsorgstræthed og -udmattelse.
Jeg superviserer og underviser også fag-professionelle og sundhedspersonale i at forebygge og behandle empati- og omsorgstræthed gennem psykoeddukation og øvelser fra Compassion Fokuseret Terapi og Mindful Self-Compassion.
Mange års erfaring med supervision
Jeg har igennem 20 år specialiseret mig i at give supervision og har bred erfaring i supervision af mennesker, der arbejder professionelt med andre mennesker.
Jeg har været supervisor for social- og sundhedsfagligt personale ansat på hospitals-afdelinger eller i daginstitutioner eller behandlingsinstitutioner med forskelligartede behandlingsopgaver. Jeg superviserer sygeplejersker, jurister, pædagoger, støttepædagoger, psykoterapeuter, fysioterapeuter,
Jeg superviserer psykologer, psykiatere, læger og tværfagligt personale i sundhedssektoren, både individuelt og i grupper.
Jeg tilbyder:
- Supervision af yngre psykologer (individuel eller i gruppe) mhp. på opnåelse af autorisation
- Supervision af psykologer under specialistuddannelse i psykoterapi (individuel og i gruppe)
- Supervision af supervision af psykologer under supervisoruddannelse (individuel og i gruppe)
- Supervision af læger under uddannelse til speciallæge i psykiatri.
- Supervision af privatpraktiserende læger
- Supervision til tværfagligt personale fra sundheds- og behandlersektoren, samt til pædagogisk personale, samt til personale i behandlerområdet.
Undervisning og kurser i Mindful Self-Compassion
Jeg holder kurser i Mindful Self-Compassion (MSC)/mindful selvmedfølelse i gruppe. På kurset opøver du din emotionelle evne til at give dig selv varme, omsorg og lindring, når du har brug for det.
Jeg underviser fag-professionelle og sundhedspersonale i at forebygge og behandle empati- og omsorgstræthed gennem psykoeddukation og øvelser fra Compassion Fokuseret Terapi og Mindful Self-Compassion.
De seneste år er der kommet mere fokus på omsorgstræthed blandt personale ansat i sundhedssektoren og institutionsområdet m.fl., og der er kommet mere forskningsmæssigt belæg for forståelsen af den følelsesmæssige belastning og udmattelse, som personer, der arbejder i sundhedssektorer og institutionsområdet risikerer.
Når vi som professionelle dag efter dag lytter til og tager os af borgere, patienter, klienter, børn og ældre, familier, der er fyldt af smertefulde følelser og tanker, kan vi selv blive overvældet af udmattelse, afmagt, og meningsløshed.
Mindful Self-Compassion og Compassion Fokuseret Terapi er evidensbaserede og internationalt anerkendte behandlingsprogrammer.
Programmerne indeholder øvelser, hvor man opbygger mindfulness og compassion som ressourcer, der giver styrke og robusthed både i forhold til os selv og andre. Forskning i disse tilgange viser, at Mindfulness og Compassion i særlig grad er hjælpsomme ressourcer at optræne og opøve for professionelle omsorgsgivere, idet det giver en oplevelse af større tilfredshed i deres arbejde og færre symptomer på stress og udbrændthed.
Arbejdsrelaterede problemstillinger – ledelsescoaching og karriererådgivning
Jeg tilbyder coaching til både ledere og medarbejdere. I et coachingforløb vender man svære arbejdsrelaterede situationer, dilemmaer og problemstillinger. Formålet kan bla. være at udvikle lederevner, der er relevante for opgaverne, og at blive bedre til at udnytte sine styrker og håndtere svaghederne.
Formålet kan også være at leve mere i Livsbalance/Work-Life Balance, som handler om at være virksom i livet og udfolde sig meningsfuldt uden at overforbruge sine ressourcer.
Der kan arbejdes med balancen imellem arbejde og privatliv, ambitioner og realiteter, aktivitet og restitution eller andre områder, hvor din balance bliver udfordret.
Coaching er træning, refleksion og sparring med det formål at blive bedre. Det kan være til bedre at kunne træffe beslutninger, navigere i uvished, ubehag eller konflikter, håndtere stress – og det kan være til at håndtere et arbejde, en opgave, en rolle osv.
I et coachingforløb anvender jeg evidensbaserede metoder, og jeg arbejder i hver session målrettet og struktureret på at formulere nye konkrete strategier, som kan bringes til handling i den enkeltes hverdag.
I et coachingforløb vender vi svære situationer, dilemmaer og problemstillinger, og vi undersøger dine styrker og dine værdier og finder frem til, hvordan du bedst muligt praktiserer dit arbejde eller din ledelse, så det bringer din virksomhed eller dit arbejdsliv derhen, hvor den gerne skal.
Et coachingforløb kan også bruges til at gøre sig overvejelser af karrieremæssig karakter. Måske har du brug for hjælp til at blive mere afklaret omkring, hvad du vil på både kortere og længere sigt. Og måske har du brug for hjælp til at finde frem til, hvordan du bedst bevæger dig i den retning, du gerne vil.
Et coachingforløb behøver ikke at være langt. Det kan naturligvis strække sig over adskillige måneder og være en fortløbende udviklingsproces; men det kan lige så vel være to eller tre møder men en helt konkrete agenda omkring fx en afgørende beslutning, håndtering af en sag.